kamelot

Kamelot- fanitaidetta, 2008-2009

Kesti kauan saada Kamelot Suomeen. Muutamakin keikka peruuntui, mikä luonnollisesti kiihdytti entisestään jännittyneen odotuksen huumaa. Olin suunnitellut jonkinlaista Kamelotin logolla koristeltua korsetin tyyppistä projektia suunnilleen yhtä kauan kuin Kamelot oli suunnitellut pohjoismaiden kiertuetta, aplikaatiomateriaalitkin pyörivät kaapissa useamman vuoden. Loppujen lopuksi siitä tuli muotoilultaan 1700-luvun henkinen. Yhtään väheksymättä tätä uljasta päämäärää korsetti toimi siinä sivussa myöskin jo kauan suunnittelemani 1700-luvun korsetin kokeiluversiona - tuohon projektiin varsinaisesti ryhtymisessä kestikin sitten toinen vuosi, ja se on jo toinen tarina...
Alun alkaen aioin toteuttaa korsettiin Kamelotin alkuperäisen, vaakunatyylisen logon, josta edelleen pidän paljon (samoin kuin The Fourth Legacy-levystä, joka lumosi minut aikanaan), mutta loppujen lopuksi totesin että Epican aikainen tribal-logo toteutuisi kenties paremmin. Arvelen, että niin kävikin - ainakin kuvion muoto, johon lisäsin pienet jatkeet sivuille, sopii korsettiin mainiosti.

Korsetin kaavana oli minulle epätyypillisesti valmiskaava, Butterickin "making history"- kaava 1700-luvun korsetille, jota lopulta tosin päädyin aika paljon muokkaamaan. Lisää siitä löytyy varsinaisen rokokoo-korsettini sivulta. Pohja on kaksinkertaista puuvillakangasta, johon luukujat on tikattu, luina käytin n 7mm leveää nippusidettä, joka muuten osoittautui kerrassaan oivallisesti halpisluuksi. Päällyskangas on hyvin tukevaa, himmeästi kiiltävää puuvillakangasta, ja aplikaatiokuviossa on heijastinlurexia ja satiinia.
Olen enimmäkseen onneton piirtäjä, joten suurensin terävimmän netistä löytämäni kuvan logosta ja piirsin kuvion sen pohjalta, ja jäljensin sen piirtoheitinkalvolle josta sain sabluunan kuvion piirtämiseen kankaalle. Samaa sabluunaa käytin apuna asetellessani kuviot paikoilleen. Liimasin ne kevyesti paikoileen askarteluliimalla tikkausta  varten, ja tikkausvaiheessa huomasin että liimaa olisi voinut käyttää reilumminkin, koska ihastuttavan lycrainen heijastinkangas venähteli paininjalan alla.

Lopputulos ei ole aivan täydellinen, ja koska tietenkin kuvio oli saatava valmiiksi yhdeltä istumalta siinä on myös muutama virhepisto. Ei, ne eivät näyttäydy vai minun silmilleni, vaan todistettavasti myös ainakin yksi toinen ihminen on havainnut ne.


Loppu korsetista oli mainiota harjoitusta varsinaista korsettia varten. Opin muun muassa konkreettisesti sen, että kyseinen vaatekappale on todellakin tarkoitettu valmistettavaksi käsin, eikä sitä voi noin vain hurauttaa kasaan koneella - ainakaan ihan loppuun asti. Tappelin liuskoitetun alareunan reunustuksen kanssa melkoisesti yrittäen tehdä oikean puolen koneella mahdollisimman pitkälle, mikä oli lähinnä typerää. Nurja puoli, jossa reunustusnauhan toinen reuna on ommeltu käsin vuoriin, on melkeimpä siistimpi kuin oikea - onneksi musta nauha mustassa kankaassa antaa paljon anteeksi.
Korsetin seuraksi tein vielä liehuhihaisen sifonkipaidan, jossa ei ole mitään kuminauhakujia kummallisempaa, ja caprit joissa on erittäin korkea vyötärö, koska korsetin alareuna aukeaa vyötärölle asti. Tässä kohtaa täytyy myöntää, että caprit ja saappaat eivät todellakaan ole vartalolleni paras mahdollinen valinta, mutta tällä kertaa asu kerta kaikkiaan vaati niitä.

Capreille kävi sittemmin niin onnettomasti, että ne venähtivät käytössä hieman ja minä myös laihduin (ainakin tilapäisesti) aavistuksen, joten ne istuivat lopulta niin huonosti että sivun uudet kuvat on otettu toisten housujen kanssa.
Muutaman klubikeikan lisäksi olen päässyt sittemmin näkemään Kamelotin festareillakin. No, festarikeikathan nyt ovat valoteknisesti latteampia ja soittolistaltaan tiivistettyjä, mutta ainakin niille saa askarrella lipun. Siihen päätin maalata alkuperäisen Kamelot-vaakunan, joka ei korsettiin lopulta päätynyt, ja maalattuna se toki pääsikin paremmin oikeuksiinsa. Aiemmasta Rammstein-lipusta tutulla konseptilla koristelin toisen puolen biisilyriikalla. Valitsemani ote on paitsi todella kuolemattomasta biisistä, myös hivenen fanaattisesti tilaisuuteen sopiva.

Jäljensin vaakunan ja tekstin ääriviivat lyijykynällä sabluunan avulla, mutta maalasin kaiken pensselillä, koska Rammstein-lipun tekstin painaminen vanutupolla ja sabluunalla oli aikamoista sotkemista. Tekstipuolen kanssa tuli jo aika kiire, mikä näkyykin taustan suttuisissa kiemurayritelmissä... Tein lipun valmiiksi perjantaiyönä ja lauantai meni kokonaan eräissä polttareissa.



Suomen koleasta elokuisesta ilmanalasta johtuen sifonkipaita joutui tällä kertaa jäämään kotiin. Lipun kannatintangot puolestaan jäivät narikkaan, turvatarkastukset kun ovat tiukentuneet muutaman vuoden takaisesta, mutta pysyi lippu ilmoilla käsivoiminkin.

Lopuksi vielä tällainen suloinen kuva Pakkahuoneen takaovelta. Onnellinen pieni 14... okei, 24-vuotias fanityttö hymyilee kovin leveästi.







<< Takaisin projekteihin
mayah+roy
Sivun yläreunan kuva on osoitteesta www.kamelot.com
Kiitokset kuvasta Royn kanssa sille pojalle Pakkahuoneella jonka nimeä en enää muista!