cupidheader
ompelijatar maijaprojektit
Couture Mayah on Maijan vaatteiden oma maailma: omaksi ja muiden pukuharrastajien huviksi luotu harrastesivusto, josta löytyy kuvia ja syntytarinoita erilaisista suurista ja pienistä ompeluprojekteista.6.11.2023

Yllätin itseni kokeilemalla 20-lukua muutamissa bileissä. Olisi ollut ihan liian helppoa ostaa feikki-flapper-mekko, joten pitihän sitä ompelijana yrittää itse.

13.5.2023

Viime syksyinen viktoriaaninen viikonloppu Töyrylän kartanossa tarjosi hyvän tekosyyn toteuttaa pitkäaikainen haaveeni, kirjaillut aamutossut Jarnolle. Niiden myötä pääsin taas uppoutumaan yhteen aiempaan lempikäsityöhöni, kanavatyöhön joka oli äärimmäisen suosittua myös 1800-luvulla.

26.2.2023

Aloitin kuuluisana koronakeväänä 2020 yhdistelmän virallista pandemia-pukua ja Ikea-pukua. Se valmistui lopulta keväällä 2022. Alvine Kvist-printistä tulikin oikein söpö 1770-luvun alun Robe a la Francaise.

Puvun asusteeksi halusin mustan bergere-hatun, jossa olikin niin paljon askartelua ja vaihteeksi myös kuvamateriaalia että muista 1700-luvun päähineistäni poiketen päätin tehdä sille ikioman projektisivunsa.


31.12.2022

Kuluneen vuoden kohokohta oli Societe Helsingin järjestämä Kartanoviikonloppu Töyrylän ihastuttavassa kartanohotellissa. Mahdollisuus koko viikonlopun elävöittämiseen tarjosi mahdollisuuden päästä käyttämään jopa aamutakkeja, joten ompelin Jarnolle jonkinlaisen viktoriaanisen tupakkatakin ja aamutakin kombinaation.


5.12.2022

Palaamme edelleen kesään 2021, jolloin hairahduin uudelle vuosisadalle ja löysin itseni yllättäen ompelemasta Edwardiaanista asua. Hattukokoelmani kasvoi myös asun vaatimalla hatulla.


29.10.2022

Kesä 2021 oli todella kuuma, ja eräässä tapahtumassa hikoillessani innostuin kokeilemaan viktoriaanisen kesäkorsetin ompelua.

Kesän ompeluprojektien kuvaus jäi kuten tavallista seuraavalle vuodelle, ja yritänkin päivitellä niitä tänne pikkuhiljaa.

5.2.2022

Pitkäaikainen haaveprojektini, vuoden 1877 muotipiirrokseen pohjautuva silkkiä ja samettia yhdistelevä päiväpuku valmistui viime vuoden puolella. Tein siihen tietenkin myös oman hatun.25.10.2021

Kävin viime vuoden keväällä läpi kangasvarastojani ja päätin tehdä yksinkertaisen 1780-luvun puvun löytämästäni taftista. Näennäisen yksinkertaisessa puvussa oli lopulta paljon enemmän työtä ja yllättäviä ongelmia kuin olin kuvitellut, mutta lopulta siitä tuli kuitenkin ihan kiva.

Askartelin myös "Bonnet á la Jeannot"-mallisen myssyn

"The American Duchess Guide to 18th Century Beauty"-kirjasta. Se löytyy 1700-luvun päähinesivulta.


15.8.2021

Olette kenties huomanneet, että Couture Mayah oli useamman kuukauden ajan vaikeasti tavoitettava - blogi leijui koko ajan internetissä, mutta oraakkeli Google ohjasi etsijät ostamaan miehistä suorituskykyä. Kenties joku herkkä sielu järkyttyi historiallisten alusvaatteiden näkemisestä niin, että päätti tarjota apua muillekin samalle sisällölle altistuneille.

Ongelma on nyt tällä erää hoidettu ja pitsit sekä pastellinväriset korsetit ovat taas valloillaan. Kevään aikana taas ommeltuakin, mutta kuten tavallista päivitysaikataulu kärsii tavanomaisesta viiveestä. Tässä kuitenkin näin aluksi hauska ja helpohko 1880-luvun alun päiväpuku, josta tulee ehdottomasti piknikkien suosikki. Kuviin ikuistui myös yksi lempihetkistäni vuodessa, alkukesän huumaava vihreys.


13.11.2020


Vaihteeksi hieman 1700-lukua: Arkisempi villajakku sekä asustesivulle lisätty esiliina, molemmat Costume Close Up-kirjasta.


22.7.2020

Innostuin jo viime kesänä ompelemaan auttavan tulkinnan 1880-luvun uima-asusta, mutta vasta tämän vuoden kesälomalla se tuli myös kuvattua. Muutoin vietin lomaa äärimmäisen minimaalisella panostuksella ompeluharrastukseen, mitä nyt muutamana sadepäivänä tuli hieman kirjailtua.


8.6.2020


Minun piti alunperin aloittaa käytännön perehtyminen Natural Form-muotiin yksinkertaisesta kävelypuvusta. Parin sivupolun jälkeen päädyin lopulta tekemään senkin. Bonuksena myös hattu.

Koronan aiheuttaman yleisen elämänrytmin rauhoittumisen myötä onnistuin pitkästä aikaa ideoimaan ja leikkaamaan pari uutta 1700-luvun projektia. Tämä entinen lempikauteni on viime aikoina jäänyt vähän uudempien villitysten varjoon, vaikka rakastan sitä suuresti edelleen. Minulle on jo useamman kerran tullut tunne, että hyppäsin uuteen altaaseen juuri kun olin lopulta oppinut uimaan edellisessä, ja nyt huomasinkin että hetken hengähdystauon saatuani uusien pukujen aloittaminen sujui yllättävän kevyesti vanhaa kokemusta hyödyntäen. Luulenkin että nyt pidän vähintään kesän verran taukoa ennenkuin aloitan aktiivisesti mitään uutta isompaa kokonaisuutta 1800-luvulle, ja työstän rauhalliseen tahtiin sekä 1700-lukua että muita ikuisuusprojekteja.


29.3.2020

Tammikuussa osallistuin pienille illallisille, joihin olin juuri sopivasti saanut valmiiksi 1880-luvun alun illallispuvun.


28.11.2019

Juttua 1870-luvun Tissot-henkiseen päiväpukuuni askartelemasta hatusta.

Loin muuten taannoin Istagram-tilin @couturemayah. En ole kovin aktiivinen somettaja, mutta postailen silloin tällöin pukuharrastukseen ja elävöittämiseen liittyvää sisältöä ja ilmoittelen tämän blogin (harvinaisista) päivityksistä. Kunnolliset projektiselostukset kuvineen löytyvät jatkossakin täältä.

9.10.2019

En ole ehtinyt ommella mitään 1700-lukuista pitkähköön aikaan, mutta onnistuin sentään askartelemaan yhdet uudet kengät. Kuten tiedämme, kenkiä ei koskaan voi olla liikaa.


1.7.2019

Kesäinen päiväpuku Tissot'n maalausten innoittamana noin vuodelta 1876/77.


28.5.2019

Viktoriaanisia alusvaatteita, olkaa hyvä.

Päiväpuku seuraa jossain vaiheessa.


6.10.2018

Suuri 1870-luvun iltapukuprojekti sisälsi myös jälleen yhden kenkientuunausprojektin ja viime tipassa askartelemani hartiaviitan.

Olen edelleen kovin innostunut Natural Form-muodista, ja nyt kesän melko vähäisen ompelun jälkeen olen viimein päässyt aloittelemaan päiväpukua.scrollbar


22.8.2018

Prior Attiren tanssiaisiin huhtikuussa valmistunut 1870-luvun lopun iltapuku, jonka olen aina halunnut.


scrollbar


23.6.2018

Muistatteko vielä sen Robe a la Francaise-projektin? Niin, siihen kuului myös ne pitsit.


27.5.2018

Olen jo pidemmän aikaa haaveillut 1870-1880-luvun vaihteen Natural Form-muodista, ja Prior Attiren tanssiaiset Bathissa saivat minut viimein aktivoitumaan konkreettisiin tekoihin. Kaikki alkoi tietenkin korsetista.scrollbar


17.1.2018

Onnellista uutta vuotta! Jatkamme vanhan vuoden muistelulla eli Robe a la Francaisen asusteilla. Tässä juttua kengistä.


2.8.2017

Vihdoin ja viimein: Robe a la Francaise


scrollbar

6.5.2017

Vallankumoustanssiaiset tulivat ja menivät, uusi jakku jäi.


scrollbar


12.2.2017

Tein pari vuotta sitten Jarnolle surcote-tyyppisen keskiaikavaatteen, ja viime syksynä muistin kuvata sen.

Robe a'la Francaise-projektille, jonka olin itsekin melkein unohtunut, kuuluu hyvää. Kiitos vuodenvaihteen talviloman robe on kasassa ja lähestulkoon viimeistelty, alushame ja edusta tosin odottavat vielä vuoroaan. Kuluneen vuoden aikana olen käyttänyt huomattavasti harrastusaikaa nypläämiseen, joten hihansuuröyhelötkin ovat tulossa. Suunnittelen luonnollisesti myös pukuun sopivia kenkiä.

L'Amusette viettää myös tänä vuonna perinteisiä kevättanssiaisia, tälläkertaa vallankumouksen hengessä 22.4. Uutena tapahtumana kevätkaudelle on myös Kartanon Talvipäivä, pieni ja vapaamuotoinen kokoontuminen tutussa Haiharan kartanossa lauantaina 25.2. Molemmista löytyy lisätietoa L'Amusetten facebook-sivulta.scrollbar

31.12.2016

Couture Mayah toivottaa kaikille loistavaa uutta vuotta! Juhlistamme vuodenvaihdetta tyylikkäästi velour-sametin ja kuoharin kera.


scrollbar


18.7.2016

Tein tuossa taannoin houppelanden. Siitä tuli vähän, no, Disney-henkinen. Sen kanssa piti tehdä myös uusi blingivyö. Nyt kelpaa mennä hoviin.scrollbar

29.5.2016

Jo muutaman kerran päällä ollut, uusi vähän parempi kirtle, joka ei kaikilta osin mennyt niinkuin piti mutta on silti ihan kiva.scrollbar

1.5.2016

Vappuun sopivasti muistelemme L'Amusetten taannoisia Bal Orientale-tanssiaisia: The Great Turk suosikkivaimoineen.

Varoitus - saattaa sisältää akryylia.


scrollbar

6.12.2015

Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille! Täysin siihen liittymättä Couture Mayah palailee Ruotsin vallan ajalle 1300-luvun tunnelmiin. Uusi cotehardie-päällysmekko täällä. Kiitokset Hämeen linnalle sekä Suomen kansallismuseolle kuvauspaikasta!


scrollbar

2.10.2015

L'Amusetten keväisiin naamiaistanssiaisiin valmistunut, 1700-luvun naamiaispuvun perinteitä noudattava puku pääsee seuraavan kerran käyttöön Suomenlinnan Kekribaalissa.

Olen myös viimein aloittanut sen kauan haikaillun oikean Robe a'la Francaisen. Se edistynee hitaasti pitkin ensi vuotta.scrollbar

6.9.2015

Minä sain kesäksi uuden fiftarihenkisen kukkamekon ja Kaisa hieman rennomman 1700-luvun asun.scrollbar

4.3.2015

Pikkusälää 1700-luvulle: Jo uuden harmaan Pet en l'airin kuvissa nähdyt myssy (myssysivun alaosassa) sekä rannekorut (1700-luvun asusteissa). Näiden myötä muistui taas mieleen, kuinka tärkeitä asusteet ovat kauden lookin luomisessa, ja oikeastaan niitä pitäisi tehdä enemmänkin.


scrollbar


8.2.2015

Viime joulukuun Suomenlinnan joulumarkkinoille tein Brunswick-asun, joka sai innoituksensa Lady Mary Foxin muotokuvasta. Illan tanssiaisiin asu muuntautui Pet en l'air-puvuksi.


scrollbar


1.2.2015

Couture Mayah toivottaa onnellista uutta vuotta, tyylilleen uskollisena ei turhan kiiruusti.

Vuoden ensimmäiset päivät tuli puuhailtua talviseen keliin sopivasti villan ja turkiksen kanssa. Molemmat olivat kypsyneet varastossa pitkään, ja pääsivät viimein käyttöön pitkäaikaiseen haaveeseeni, 1400-luvun puolenvälin miehen mekkoon.

Muinoin kesällä Jarno eli Ehrhart sai myös uuden perustunikan, josta löytyy muutama kuva siltä samalta sivulta jossa ne edellisetkin pellavatunikat asuvat. Kokeilin myös pitkästä aikaa lautanauhan tekoa rummun hihnaan. Tästäkin löytyy kuva keskiajan asustesivun lopusta.scrollbar

7.12.2014

Tänä vuonna sain aikaiseksi tehdä uuden puvun Suomenlinnan joulubaaliin, mutta kuvaus jäänee toistaiseksi joulukiireiden alle. Sitä odotellessa onnistuin kuitenkin tuottamaan päivityksen uusista kengistä, jotka innostuin askartelemaan.


scrollbar


8.9.2014

Absinttikeijut kuuluvat oikeastaan 1900-luvun vaihteen populaarikuvastoon, mutta mikäli kykenette kuvittelemaan 1700-luvulle vihreän keijukaisen, näyttäisi hän varmaankin suunnilleen tältä.


scrollbar


27.8.2014

Viimeinkin se on valmis ja kuvattu: Jarnon uuden 1700-luvun puvun suuri saaga on luettavissa ja katseltavissa täällä.


scrollbar


19.4.2014

Viime kesäinen keskiaikamekkoprojekti pääsi takatalviseen kuvaan. Extrana hassu smurffihuppu.

Innostuin myös askartelemaan söpön 40-luvun henkisen mekon kummipojan nimiäisjuhlaan. Höpsöjä kuvia ja kaavoituksellista jaarittelua täällä.scrollbar


19.1.2014

Kaisa poikkesi taas käymässä, ja otimme tällä kertaa alusvaatekuvia. "Emma Hamilton gets lost in Ann Radcliffe's world", aka "uusi korsetti".


scrollbar

12.01.2014

Vaihteeksi jotain modernimpaa: Viime kevättalvella ystäväni häihin ompelemani mekko.

Viime vuoden pääprojekti, Jarnon puku alkaa olla loppusuoralla. Kaisan 1780-luvun asusta alkaa olla alusvaatteet kasassa, ja pukuakin päästiin jo kaavoittamaan. Kuvia tulee joskus.


scrollbar


26.10.2013

Sain viimein aikaiseksi kutsua elävöittäjäystäväni Idan kuvattavaksi. Olin jo pari vuotta sitten tehnyt hänelle 1700-luvun jakun, ja tämän vuoden puolella korsetin.

Jarnon puvun liivi valmistui alkuviikosta. Olen myös aloitellut 1780-luvun vaatepartta sisarelleni Kaisalle, tällä hetkellä työstän tosin vasta korsetin kaavaa.


scrollbar

16.9.2013

Pari pientä juttua:

Jo pari vuotta vanha viitta, joka päätyi viimein kuvaan kesällä löytyy nyt jatkona talviviitalleni toiselta sivulta.

Maalasin naamiaistanssiaisiin naamion, josta ei oikeastaan tullut kovin 1700-lukuinen, mutta kuitenkin hauska. Lisäsin sen 1700-luvun asustesivun täytteeksi.

Jarnon puku etenee hitaasti mutta melko vakaasti. Housut ovat melkein valmiit ja liivi hyvässä vauhdissa.

scrollbar

30.5.2013

Paronitar von Mannheim toukokuisissa tunnelmissa uusimmassa korsetissaan. Ei toki ole sopivaa haahuilla puutarhassa alusvaatteisillaan, mutta sallittakoon taiteilijan vapaus.

Herra Paronin uusi puku on myös viimein sentään leikattu. Se oli kesälomani päätavoite, joten loppuloman voinkin nyt käyttää museoiden koluamiseen ja elävöittämiseen. Saatan vielä tosin yrittää fiksata vanhan rakkaan kukka-anglaisen istumaan paremmin uuden korsetin päällä.


scrollbar

18.5.2013

Jarnon viime vuotinen joululahja, pocket book eli 1700-luvun lompakko tuli viimein kuvailtua.

Jarnon pitkään ja hartaasti suunniteltuun uuteen 1700-luvun pukuun on puolestaan viimein kaavat valmiina. Isken sakset kankaaseen kesälomalla, eli viikon kuluttua. Lomalla pitäisi myös suunnata Tukholmaan. Tällä kertaa pääsemme myös juhlistamaan rakkaan kuninkaamme nimipäivää tanssahtelemalla iloisesti Kristinehovissa.


scrollbar

18.2.2013

Vihdoin ja viimein sain viime vuoden kenties isoimman projektin, uuden Robe á la Polonaisen nettiin asti.

Keväiset naamiohuvit - Le Bal Masqué pour célébrer le Printemps -tapahtuman ilmoittautuminen on nyt auennut. Tanssiaiset järjestetään Tampereella Haiharan pikkuisessa kartanossa. Infoa tanssiaisista ja linkki ilmoittautumiseen löytyy L'Amusetten sivuilta.


scrollbar


14.2.2013

Couture Mayah juhlistaa Valentinuksen päivää hempeän pastellisella parilla kureliivi & pistokkaat. Lisäksi 1700-luvun alusvaatesivu on saanut vähän täydennystä ja faceliftin.

Työn alla juuri nyt:
50-luvun henkisen juhlamekon viimeistely, deadline lauantai
1700-luvun arkikorsetin viimeistely

Seuraavaksi aloitan työstämään Jarnolle vähän parempaa 1700-luvun pukua.

Huhtikuussa Tampereella tanssitaan taas, tällä kertaa naamiohuvien merkeissä! Tervetuloa mukaan! Lisätietoa tapahtumasta löytyy L'Amusetten sivuilta.


scrollbar


19.12.2012

Couture Mayah toivottaa kaikille hyvää joulua. Mikä olisikaan jouluisempaa kuin keskiaikavaatteet?

Toisin sanoen Erhart Mannheimilaisen vaatearkkujen kahden vuoden aikana karttunut sisältö on viimeinkin päässyt maalarin ikuistettavaksi. Couture Mayah ylpeänä esittää: Doublet & pitkät hoset, tabardi, houppelande-mekko (erittäin jouluisella kuvituksella), kaksi pellavatunikaa sekä vielä pari paitaa ja sekalaisia asusteita.

Margarethekin on saanut uuden pellavakirtlen ja hartiahupun.

Työn alla juuri nyt: 1700-luvun arkikorsetti ja ystävän morsiuspuku. Jos hyvin käy, ehdin tehdä häihin jotain itsellenikin, tai sitten en.


scrollbar


28.10.2012

Paroni von Mannheimin 1700-luvun vaatekaappi sai taannoin kaivattua täydennystä vaihtopaidasta ja vähän hienommasta liivistä. Se parempi puku on edelleen rullana ompeluhuoneen nurkassa.

scrollbar

8.10.2012

Tampereen ensimmäinen 1700-luvun tapahtuma, kaupungin perustajan Kustaa III:n kunniaksi järjestetty Kuninkaan päivä on onnellisesti ohi. Tapahtuman sivuilta löytyy kuvagalleria. Kiitän omasta puolestani kaikkia osallistuneita, toivottavasti tapaamme ensi vuonna samoissa merkeissä!


Kuninkaan päivänä järjestettiin vanhalla kirjastotalolla Riikka Santosen suunnittelema muotinäytös, jossa oli esillä 1700-luvun vaatteita myöhäisbarokista empireen sekä sotaväestä ja piioista ranskalaiseen hovimuotiin. Mukana oli luonnollisesti myös useampi Couture Mayahin tekele. Kuvia näytöksestä löytyy mm. täältä. Kiitokset Teemulle kuvaamisesta!


Tamperelaiset pääsivät ihastelemaan 1700-luvun muotia jo ennen lauantain näytöstä Kekäleen ikkunassa, johon puimme kolme mallinukkea. Couture Mayahista esillä oli ratsastuspuku sekä päiväpeittohame ja kukkaprinttijakku, ja vielä uusin kenkätuunausprojektini josta toivon mukaan saadaan pian kuvia tännekin. Kuvia ikkunasta löytyy täältä. Suuret kiitokset Kekäleelle!


Kustaan päivän illan tanssiaiset olivat myös oikein onnistuneet (kiitokset Idalle). Sain tanssiaispukuni ajoissa valmiiksi, ja siitä tulikin oikein soma. Tämä näin teaserina, näille sivuille puku päätyy toki esittelyyn ennenpitkää.


Päivittelin myös vähän linkkisivua ja lisäsin yhden uuden pienehkön projektin, pet en l'airin seuraksi askartelemani hameen. Lisää uusia juttuja tulossa kuuluisalla aikataululla "joskus, kun on aikaa".

Kuvat: Sonja Jääskeläinen
(alkuperäisiä muokattu)


scrollbar

28.7.2012

Couture Mayah pulpahtaa taas esiin katkoksen jälkeen uudessa osoitteessa!

Kesälomalla sain uusien näperrysten lisäksi viimein kuvattua pari asua ja tehtyä edes vähän lisää päivityksiä. Lisää viime vuoden ja alkuvuoden juttuja seuraa toivottavasti syksyn mittaan.


Tällä kertaa 1700-lukua:

Viime syksynä tempaisin eräänä viikonloppuna kasaan kauan suunnitellun puuvillajakun ja muutin päiväpeiton vanutikatuksi alushameeksi. Projektiselostus täällä.

Päästyäni alkuun helpoissa perusvaatteissa, josta yleensä aloitetaan jatkoin vanutikatun liivin pariin, tällä kertaa tikkasin sen ihan itse. Sen päälle tein vielä superhelpon villajakun. Sekä edellämainitun asun että nämä vaatteet kävimme kuvaamassa kerrassaan idyllisellä Koveron perinnetilalla.

Kategoriointimaniani jatkuu: Nyt Couture Mayahilla on erikseen hattusivu ja myssysivu (poliittiset erimielisyydet ajoivat väistämättä tähän ratkaisuun). Muiden perusvaatteiden myötä kiinnostuin lisää myös myssyistä ja askartelin molempiin yllämainittuihin asuihin sopivat myssyt. Hattusivulla puolestaan on uutena tulokkaana Duchess-elokuvan henkinen olkihattu jonka heitin kasaan Wanhan Haiharan markkinoille Chemise á la Reinen kanssa.


Paininjalan alla juuri nyt: Raidallinen polonaise. Deadline Kustaan tanssiaiset syyskuussa.

Seuraavaksi tulossa, kunhan ehdin säätää päivityksiä:

Jarnon uusi silkkiliivi

Uudet kureliivit

sekä kureliivin materiaalijämillä tuunatut budoaaripistokkaat


scrollbar

20.3.2012

Vihdoin ja viimein: 1700-luvun ratsastuspuku! Valmistunut syksyllä 2010.

Koska kaapissani on jo muutama 1700-luvun hattu, päätin tehdä niille ikioman sivun. 1700-luvun päähineistä löytyvät nyt myös aiemmin asustesivulla majailleet myssy ja hattu, sekä hieman 1770-luvun kampauksen anatomiaa.

Ensimmäinen kenkien muokkauskokeiluni tuotti viime toukokuussa söpöt 1700-luvun loppupuolen kengät.

Työn alla juuri nyt: Uusi ja uljasryhtinen 1700-luvun korsetti. Värillä ei väliä, kunhan se on vaaleansininen?


scrollbar

12.1.2012

Viime vuonna tuli askarreltua vaikka mitä, mutta siinä hässäkässä päivittely jäi pahasti jälkijunaan. Nyt sain viimein muutamia aikaansaannoksia sivuille asti.

Serkkuni Johanna ja hänen puolisonsa Micke juhlivat häitään heinäkuussa. Morsiamen asun voi katsastaa täältä.

Päädyimme Jarnon kanssa myös keskiaikaseuraan, ja sain valmiiksi ensimmäiset keskiaikavaatteeni: 1300-luvun kirtlen, hihattoman surcoten ja samettipäähineen. Myös Jarno sai 1400-luvulle sijoittuvan asun, josta lisää myöhemmin.

Tulen päivittelemään muuta syksyn satoa kunhan saan aikaiseksi.

Uudenvuodenlupauksiin kuuluu lisää keskiaikailua, uusi 1700-luvun korsetti sekä uusi polonaise viime talven Tukholmanmatkalta löytyneestä raitaihanuudesta. Tänä vuonna 1700-luku tulee myös kuninkaan mukana Tampereelle!


scrollbar

20.6.2011

Puolivuotispäivitys.

Alkuvuodesta tein vaihteeksi tilaustyön, korsetin äidilleni. Sitä voisi kutsua myös ergonomiakorsetiksi.

Hulluilla päivillä järjestettiin taas pukukilpailu, joten pitihän sitä taas askarrella jotain hassua.

Toukokuun Vauxhall-tapahtumaan piti tietenkin saada jotain uutta, ja valitsin kevätillan tanssiaispuvuksi keveän kesäisen klassikon, Chemise a'la Reinen.

Muutakin pientä on tullut kevään mittaan askarreltua, ja tulen lisäilemään niitä kuuluisin viimeisin sanoin kunhan saan aikaiseksi. Paljastettakoon kuitenkin, että myöhäiskeskiaika on työn alla.


scrollbar


2.1.2011

Uuden vuoden kunniaksi sain viimeiseltään suurimman osan menneen vuoden projekteista nettiin asti. Nyt on kivempi syventyä uusiin.


Inspirouduin kesällä tekemään uuden 1700-luvun korsetin, jonka projektisivulla esitellään myös Le Grand Bal Masque - Ehrensvärd 300v- juhlan naamiaisasuni.

Kyseinen korsetti oli näyttävässä roolissa myös kahdessa muussa karnevaaliasussa, olemme nimittäin naamiaishulluina seikkailleet sekä merirosvoina että vampyyreina.

Joulubaalissa tanssin tänä vuonna ylläni barbimekkoni, pinkki Pet en l'air. Tapahtumaan valmistui kuitenkin muutama uusi asuste, muhvi, kynsikkäät sekä kaularöyhelö, jotka löytyvät 1700-luvun asustesivulta.

Lopuksi vielä varsinainen aikaansaannos: Jarnon 1700-luvun puku on nyt viimein kuvattu ja pitkähkö projektiselostuskin syntyi. Jotain sentään vielä tuosta vuoden takaisesta tekoprosessista näköjään muistinkin. Huoh.

Niin, niitä tämän vuoden suunnitelmia.

Vuoden viimeisellä kvarttaalilla hurahdin uhkaavasti keskiaikaan, ja tehnyt jopa muutamia lähde- sekä materiaalihankintoja haaveenani saada joskus Paroni von Mannheimin esi-isälle puolisoineen 1400-luvun vaateparsi. Toisaalta 1700-luvun loputtomat mahdollisuudetkin kutkuttavat yhä. Tapahtumista on tiedossa ainakin Sofianpäivän tanssiaiset toukokuussa, mikäli vain mukaan pääsemme. Uudelle vuodelle on tiedossa myös muita projekteja - nähtäväksi siis jää, mitä kaikkea saan aikaiseksi toteuttaa.


scrollbar

4.10.10

Olen onnistunut saamaan valmiiksi yhtä sun toista mutta en päivityksiä. Seuraavat olisi oikeastaan olisi ollut ajankohtaista julkistaa jo kesäkuussa:

Pet en l'air on viimeinkin valmis! Kuvat ja syntykronikka löytyvät täältä. Vaaleanpunaiselle allergisia kehoitetaan avaamaan linkki omalla vastuullaan. Puku pääsi jo käyttöön Lumieresin Pique Niquella sekä tanssiaisissa, ja toimi varsin kiitettävästi.

1700-luvun asustesivulle on myös lisätty uudet asusteeni, hattu ja huivi.

Pääsin taas todistamaan upeaa Rammsteinin keikkaa Provinssirockissa. Menin samoissa vanhoissa vermeissä, mutta tällä kertaa sain viimein aikaiseksi ottaa topista uudet kuvat kun se sattui olemaan päällä ja kamera esillä ja hieman aikaa ennen lähtöä. Ne löytyvät vanhalta tutulta sivulta.

Seuraavia päivityksiä tulossa ennenpitkää:
Ratsastuspuku, Le Grand Bal Masquén asuni sekä Jarnon puku (Viimein. Ehkä.)


scrollbar

9.6.10

Sain taannoin viimein valmiiksi keskeneräisenä kaapissa lojuneen kesämekon, jonka synnystä löytyy pitkä vuodatus täältä. Vilkaiskaa kuvat.

Juhlistimme vappua jälleen Jääkeijuna ja Peikkokuninkaana, tämänkertaiset kuvat asuistamme on lisätty niiden sivulle. Jääkeiju sai tällä kertaa uuden kiireessä tekaistun topin.

Pikkuprojekteissa vaatimattomasti yksi uusi kuva. Harkitsen siivota projektigalleriasta joitakin heikommin dokumentoituja yksilöitä pikkuprojekteihin joskus kun viitsin.

Kaisan ylioppilaspuvun kuvista on nyt nähtävillä uudet, tarkemmat skannaukset, joista suuri kiitos kuvaajalle Katri Tuomistolle. Käykää katsomassa Katrin muita upeita kuvia osoitteessa www.kuvahelmia.fi!

Pet en l'air-projektille kuuluu hihojen kanssa tappelua, ratsastuspuku on yhä suunnitteluasteella. Lankesin kangaskaupassa ihanaan paksuun vaaleansiniseen satiiniin, josta tulee kenties joskus robe. Olin jo vannonut olematta koskaan enää koskematta asetaattiin, mutta kuinka ollakaan, sitä on nyt ompeluhuoneeni kaapin päällä iso rulla. Toisaalta, tällä vauhdilla vierähtääkin tovi ennenkuin pääsen siihen käsiksi...


scrollbar

Useita pieniä päivityksiä.

Projektien pääsivu on saanut uuden jaottelun, joka toivottavasti lisää selkeyttä, tai ainakin tyydyttää sivujen pitäjän kikkailunhalua.

Uusi projektisivu, poikkeuksellisesti neuleprojekti.

1700-luvun alusvaatteiden sivulle on lisätty viimein valmistuneet sivuvannekorit.

Pikkuprojekteihin lisätty muutaman vuoden takainen polttariasu. Myös herkät henkilöt voivat huoletta avata tämän linkin, myös töissä, koska se on polttarihengestään huolimatta aivan asiallinen ja poliittisesti korrekti.

Rammsteinin uuden levyn ja kiertueen innoittamana askarreltu pieni asun täydennys löytyy vanhalta tutulta sivulta. Myös sen voi avata huoletta, sillä Rammstein-teema-asuni on yhä entisessä kuosissaan, eikä ole päivittynyt sisäkkö- tahi cowgirl-asuksi tietyn nimeltämaisitsemattoman musiikkivideon tyyliin. Jep, minä huomaan aina ensimmäisenä puvustuksen.

Kamelotin uuden kiertueen kunniaksi puolestaan rakas Kamelot-korsettini on saanut uudet uljaat kuvat.

Kevät lähestyy uhkaavaa vauhtia. Ylisöpö pinkki Pet en l'air etenee jotenkuten, ja kenties pääsee kesän tultua myös käyttöön. Haaveilen myös askartelevani sen kanssa olkihatun. Talviloman Tukholman matkalta löytyi ihana siniliila villakangas, jota harkitsen vanhaan haaveeseeni ratsastuspukuun, jonka voisin aloittaa jonakin kauniina, joutilaana ja energisenä päivänä...

Samalla reissulla pääsin myös tutustumaan legendaariseen Vasa-laivan hylkyyn sekä historialliseen silkkitehtaaseen, jossa minä pääsin ihastelemaan silkkilankojen kiiltoa ja Jarno ihmettelemään mekaniikkaa sekä palaamaan oman alansa juurille ensimmäisten reikäkorttien pariin.


scrollbar


29.12.09

Jarnon takki on viimein jotakuinkin valmis, ja sai ensiesiintymisensä Viaporin joulubaalissa. Takahalkion koristenapinlävet jäivät vielä puuttumaan, mutta aion tehdä niitä vielä vähän kerrassaan. Valitettavasti projektisivu saa vielä odottaa, koska haluan saada siihen hyvät kuvat, mieluummin ulkovalossa. Mutta sainpas sen mokoman kasaan!

Matkalla joulubaaliin pääsin käyttämään myös jo viime talven talvilomalla tekemääni viittaa. Joulubaalireissun kiireinen aikataulu ei tosin kuvausta sallinut, eikä sateinen sääkään juuri siihen innostanut. Joulupäivänä sensijaan sattui olemaan todella kaunis ilma, ja saimmekin kauniita kuvia Hatanpään kartanon puistossa. Viitan projektisivu löytyy siis nyt täältä.

Toinen uusi projektisivu on erillinen 1700-luvun asustesivu, josta löytyy nyt vanha tuttu myssy, ja uusina tuttavuuksina syksyn bussiprojekti irtotaskut sekä joulubaalin naamiot.

scrollbar

14.10.09

Pikkuprojektigallerian viimeiselle sivulle on lisätty vanutikattu päiväpeitto.
Ilokseni myös sijoituin toiselle sijalle Hullujen Päivien pukukilpailussa, kuva sekä vuodatus erittäin arvattavasta asustani löytyy täältä.

scrollbar

31.8.09

Pientä säätöä: Tarkoituksenani oli vain lisätä muutama kuva, mutta innostuinkin jakamaan pienempien projektien gallerian useammalle sivulle jonkinlaiseen viitteelliseen aikajärjestykseen. Ne muutamat uudet kuvat löytyvät jostain sieltä seasta.


scrollbar

16.8.09

Pienehkö päivitys uuden projektisivun muodossa. Kyseessä on jo kevättalvella valmistunut paita, jonka vihdoin sain aikaiseksi kuvata. Kuvista tuli niin kivoja että päätin tehdä ihan oman sivun tälle paidalle, vaikka tuntuukin vähän hassulta viimeaikaisten suurisuuntaisempien projektien lomassa kirjoittaa yksinkertaisista, pikaisesti toteutetuista vaatteista.

Myöskin pikainen Tallinnan matka onnistui hyvin, vieläpä kesäisessä auringonpaisteessa. Löysin maallisen paratiisin ihanan pienen kellarikaupan muodossa, missä hyllyt notkuivat upeita silkkejä. Harkitsin hetken Pet en l'airin kokoista pätkää hempeän vaaleanpunaista silkkisatiinia, mutta vaikka hinta olisi kenties ollut mahdollisuuksien rajoissa pelkäsin etten ikinä uskaltaisi iskeä saksia siihen. Sensijaan löysin toisesta kaupasta hauskan Marie Antoinette-elokuvan henkisen flamingonpinkin polyesteritaftin, jonka arvelin olevan sopiva vähemmän stressaavaan ompelukokemukseen, sekä huolettomaan käyttöön - sitten joskus, kun pääsen siihen käsiksi.

Jarnon justaucorps on vielä enimmäkseen erillisinä kappaleina, mutta niihin on sentään jo kiinnitetty suurin osa merkkilangoista ja tukikankaista - puoli voittoa, etenkin kun hermoilin kaavan piirtämisessä kauemmin kuin kehtaan edes tunnustaa. Kohta koittaakin jo taas paluu töihin, joka tulee epäilemättä taas verottamaan harrastustoimintaa merkittävästi. Huoh.


scrollbar

21.7.09

Jarnon pellavapaidan ja liivin projektisivut ovat vihdoin ja viimein valmistuneet. 1700-luvun alusvaatteiden sivulle on lisätty myös myssy.

Kolme yötä kesälomaan, jonka kuluessa kenties saan ainakin aloitettua takin Jarnon pukuun. Luvassa on myös löytöretki Tallinnan kangaskauppoihin - yritän jo hyvissä ajoin aloittaa itsehillintä-suggestioharjoitukset.

scrollbar

24.6.09

Suomenlinnan historiaviikonloppu takana, mistä johtuen sain viimein valmiiksi keskeneräisenä pyörineen Robe a l'Anglaisen. Jarnon vaatteista saan kenties projektisivut valmiiksi joskus myöhemmin.

scrollbar

27.3.09

Vielä hieman keskeneräiset sivut avattu juhlallisin menoin! (Jarno laittoi ne nettiin kun olin pahaa aavistamatta suihkussa). Yritän korjata toimimattomat/olemattomat linkit lähiaikoina, ja kirjoitusvirheet sitä mukaa kuin huomaan ne.

scrollbar